Open dag

 

Kom naar onze jaarlijkse open dag !

Ieder jaar heeft de Biologische Moestuin Vereniging Hengelo een Open Dag in de lente. Op deze open dag op de biologische moestuin bent u van harte welkom tussen 11.00 en 16.00 uur.

Vindt u het leuk om te zien hoe wij ons doel denken te bereiken?
Wilt u misschien iets meer weten over biologisch tuinieren?
Kom naar onze open dag!

De volgende Open Dag zal zijn op zondag 16 juni 2019.

Lees verder onder de foto.

Top

Achtergrond

Sinds 2014 bestaat de Biologische Moestuin Vereniging Hengelo. Sindsdien telen wij groenten voor een goed doel én op biologische wijze. Wij gebruiken dus geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest want wij zijn voor gifvrij en natuurlijk tuinieren.

  • Het goede doel waar wij voor telen was de afgelopen jaren, en is ook dit jaar de Voedselbank Midden Twente. Van de 3000 m² van het tuincomplex is bijna 1/3 deel, circa 825 m² bestemd voor de Voedselbank. De leden van de moestuin onderhouden deze voedseltuin, samen met andere vrijwilligers. Op onze tuin is er naast groenten tevens ruimte voor bloemen en fruit.
  • Het biologisch tuinieren stimuleert het bodemleven en geeft de planten meer natuurlijke weerstand tegen plagen en ziekten. Wij hangen ook nestkasten op voor de vogels rond de moestuin om daarmee schadelijke insecten te bestrijden. Wij hebben tevens heggen van inheemse planten rond de moestuin aangeplant voor die vogels.

Lees verder onder de foto.

Open dag biologische moestuin
Open dag biologische moestuin in 2016

Top

Open dag op de biologische moestuin

Na de eerste jaren van hard werken om deze moestuin aan de gang te krijgen, nodigen wij u graag uit op onze open dag. Want wij laten u graag zien wat van dit tuincomplex in opbouw geworden is.
U kunt de tuinen bekijken en wandelen over het terrein. ook is bij ons nog allerlei plantgoed te krijgen. Zaadjes voor groentes, fruit en bloemen en ook verkopen wij plantgoed van opgekweekte plantjes.
Er is ook koffie met biologische hapjes gemaakt met groeten uit de tuin tegen een heel zacht prijsje beschikbaar.
Met de opbrengst helpt u ons om zaai- en pootgoed aan te schaffen voor groenten voor het goede doel.

Bent u enthousiast van dit alles, dan kunt u zich inschrijven als lid of als begunstiger (bíjna gratis), of voor een moestuin. De leden en het bestuur van de vereniging zijn aanwezig op de open tuindag om uitleg te geven en informatie te verstrekken.

Lees verder onder de foto.

Open dag biologische moestuin
Open dag biologische moestuin in 2016

Top

 

Waar vindt u onze biologische moestuin?

De tuinen: het complex zelf heeft geen formeel adres. Maar u vindt de ingang aan de Dijksweg tegenover de ingang van manege De Kapberg op Dijksweg 69. Daarnaast is een parkeerterrein waar u gratis mag parkeren .

 

Top

Vragen of opmerkingen over deze pagina?
Neem dan contact met ons op.

 

De vereniging draagt het biologische gedachtengoed uit en teelt voor goede doelen.