Jaarverslagen

Het jaarnieuws

Hieronder vindt u van ieder jaar het moestuin jaarverslag van de Biologische Moestuin Vereniging Hengelo.
Het jaar van oprichting was 2014, dus uit dat jaar stamt ons eerste jaarverslag.
Het verenigingsjaar is gelijk aan het kalenderjaar.

 


Beleidsplan

Beleidsplan BMVH 2021 – 2022

Moestuin jaarverslag 2018

Lees verder onder de foto.

  • Het jaar 2018 was weer een verrassend jaar, het begon erg nat tot het bijna een uitgedroogde vlakte werd.
    De oogst viel door de droogte wel mee, er is aardig wat weer afgekomen. De tuintrekker deed dit jaar uitstekend zijn werk. Ploegen frezen, was het gewas er uit werd er meteen weer gefreesd of we freesden omdat in kavels van de voedselbank het onkruid stevig groeide. Dit heeft ons veel werk gescheeld, vooral zwaar werk. Lees verder in Jaarverslag 2018

Top

Moestuin jaarverslag 2017

Lees verder onder de foto.

Wethouder Bruggink overhandigt de opbrengst € 457,50 van de kerstmarkt aan het bestuur.
Wethouder Bruggink overhandigt de opbrengst € 457,50 van de kerstmarkt aan het bestuur.
  • In ons derde tuinjaar, op 12 december was de vereniging op een kerstmarkt voor de ambtenaren van de gemeente Hengelo aanwezig. De gemeente en haar werknemers hadden onze vereniging tot goed doel benoemt. Een week later viel wethouder Bruggink de eer te beurt om de opbrengst (€ 457,50) van de kerstmarkt aan ons bestuur te overhandigen. Onze hartelijke dank aan het gemeente personeel !
    Voor de rest van onze belevenissen in ons derde tuinjaar, lees verder in het Jaarverslag 2017.

Top

Moestuin jaarverslag 2016

Lees verder onder de foto.

Op de foto is Team De Woelmeisjes in actie: vanaf begin april tot eind september is er op 50 avonden gewerkt in de voedseltuin.
Moestuin jaarverslag 2016. In het groeiseizoen, dus van begin april tot eind september, is er op 50 avonden gewerkt in de voedseltuin. Op de foto is Team De Woelmeisjes in actie.
  • In dit tweede tuinjaar was het door wateroverlast en wisselende temperaturen niet altijd makkelijk. Als gevolg daarvan viel de opbrengst van sommige gewassen tegen. Maar de gemiddelde opbrengst was toch meer dan in het jaar hiervoor.  Kortom, lees verder voor een overzicht van dit jaar in het Jaarverslag 2016.

 


Moestuin jaarverslag 2015

Lees verder onder de foto.

Aangevoerde kratten met verse groenten bij de Voedselbank Midden Twente.
Moestuin jaarverslag 2015. De opbrengsten dit eerste tuinjaar waren goed. Het was een bijzonder moment toen wij op een dag 360 kroppen sla bij de Voedselbank Midden Twente konden afleveren.
  • 2015 was het eerste tuinjaar dat wij aan de slag gingen met  telen van groenten voor de Voedselbank Midden Twente. Met goed gevolg want wij kregen mooie opbrengsten. En bovendien, de mensen die het eten krijgen bij de Voedselbank waren blij met de aanvoer van verse groente. Lees verder voor een overzicht van 2015 in het Jaarverslag 2015.

 

Top

 

Moestuin jaarverslag 2014

Lees verder onder de foto.

Dit is het weiland in 2014 waar wij onze grond voor de nieuwe moestuin krijgen.
Jaarverslag 2014. Het weiland waar wij onze grond voor de nieuwe moestuin hebben, ligt naast de nieuwe Heemtuin. Foto genomen vanuit de richting van de Van Alphenstraat.
  • Het jaar 2014 is het jaar van voorbereiding.  Nadat eerst de vereniging is opgericht volgt daarna de organisatie voor het tot stand komen van de moestuin in het Weusthag. Lees verder voor een overzicht van dit jaar het Jaarverslag 2014.

 

Top

Vragen of opmerkingen over deze pagina?
Neem dan contact met ons op.

 

De vereniging draagt het biologische gedachtengoed uit en teelt voor goede doelen.